Den kost, der er godt for din krop, er heldigvis også godt for klimaet, så det er meget nemt og oplagt at kombinere disse to.
I faget tager vi udgangspunkt i de 7 officielle kostråd. Vi dykker ned i hvert kostråd og arbejder både teoretisk og praktisk med det.
I den teoretiske del arbejder vi med ernæringsteori og kombinerer det med dagligdagserfaringer. Når vi f.eks. arbejder med kostrådet om at spise flere grøntsager, så kommer vi ind på kulhydrater, fibre, vitaminer og mineraler. Vi ser på CO2 påvirkningen, og samtidig snakker vi om hvordan du selv kan efterleve dette kostråd. Hvordan griber man det an? Hvordan kan det gøres billigt og nemt – gode råd og ideer, tips og tricks.
I den praktiske del skal vi lave mad – det kan være enkle retter som salater, mayonnaise, grovboller eller grøntsagssspreads eller det kan være hele måltider. Vi skal også arbejde med at udnytte hele grøntsagen, undgå madspild, og blive bedre til at udnytte madrester i nye lækre retter.
Faget er for dig, der går op i mad og madlavning, dig der gerne vil blive bedre til at lave mad og samtidig tænke på klimaet – og for dig, der drømmer om at læse videre på f.eks. kost og ernæring, sygeplejerskeuddannelsen eller noget andet indenfor de sundhedsvidenskabelige fag.