Eleverne siger
ELEVERNE SIGER
Hvorfor skal jeg starte på højskole? Hvad har andre fået ud af at gå på højskole? Er højskole overhovedet noget for mig? Måske du sidder med disse spørgsmål lige nu og overvejer, om du skal tage et ophold på Hadsten Højskole. Derfor har vi bedt en række tidligere elever fortælle, hvorfor de tog på højskole, og hvad de har fået ud af deres ophold på Hadsten Højskole.
På Hadsten Højskole har vi mange forskellige elever. Ikke nok med, at de kommer fra vidt forskellige steder i landet, så kommer de også med meget forskellige drømme om, hvad et højskoleophold skal føre med sig.
Mie Papsø – Frie rammer og højt til loftet
Uddrag af artikel fra Højskolerne.dk.
Mie beskriver sig selv som en meget ubeslutsom person. Derfor tiltalte det hende især, at hun på højskolen havde mange fag at vælge imellem og selv kunne sammensætte sit skema.
“Man kan balancere sine fag og fritimer. Hvis man nu hele tiden gerne vil være i gang, eller omvendt har brug for lidt mere fritid, så har man mulighed for selv at vurdere, hvad man har lyst til og behov for,” forklarer hun.
For Mie handlede det mest om at begrænse sig mellem fagvalgene og om at mærke efter, hvornår hun måtte trække stikket og tage en pause.
“Jeg havde primært friluftsliv og keramik, men jeg har også haft klatring, personlighedspsykologi, filosofisk vandring, idræt, massage og velvære, teambuilding, yoga, maleri og træværksted – jamen alt muligt forskelligt virkelig,” siger hun.
Fleksibiliteten og den brede palet af forskellige fag virkede meget positivt på fællesskabsfølelsen på skolen, mener Mie.
“Der er ikke nogen, du ikke kommer til at have et eller andet fag med på et eller andet tidspunkt. Det gavner virkelig fællesskabet, og gør at man på en måde har noget tilfælles med alle,” mener hun.
Da Mie startede på Hadsten Højskole, kendte hun allerede lidt til at bo og gå i skole samme sted fra hendes år på efterskole. Alligevel blev hun overrasket over, hvor frie rammer der var til eleverne på højskolen.
Hun oplevede at skolen og lærerne havde stor tiltro til, at de unge i høj grad selv kunne klare hverdagens udfordringer og problemer.
“Vi havde selv ansvaret for, at det blev et fedt ophold for alle. Der kommer ikke bare nogen og svinger en tryllestav og siger: nu skal I gøre sådan her. Nej, vi havde ansvaret for, selv at finde ud af det,” fortæller hun.
Læs resten af artiklen her.
Lærke Bjertrup – Et pit-stop fra studierne
Jeg tog på højskole, fordi jeg havde brug for en pause fra mine studier på universitet. Jeg synes, at det var hårdt at studere, og jeg havde brug for at få en pause og finde ud af, om det var det, jeg ville bruge min tid på. Samtidig trængte jeg til at få lidt motivation tilbage.
Jeg undersøgte nogle forskellige højskoler, men valgte Hadsten, fordi der var mange forskellige fag at vælge mellem. Det trak meget op, at der var stor valgfrihed, og at jeg ikke skulle lægge mig fast på en linje. Jeg har ret mange forskellige interesser, og jeg kunne pleje dem alle her.
Mit råd er, at du skal vælge de fag, som du selv synes er spændende. Fordi du får så stor en valgfrihed, er det også op til dig selv, at du får valgt noget, som du ikke går død i. Samtidig er der en del fællesting, som musiktime, Speakers Corner og morgensamlinger, som er med til at skabe et fællesskab, hvor alle er med. Det er meget anderledes end på universitetet. På højskolen gør lærerne faktisk en indsats for, at vi har nogle ting at være fælles om.
Jeg vil klart anbefale andre at tage på højskole. Man får virkelig meget ud af det, og jeg tror det er sundt at opleve noget andet end det karakterpres, der er på gymnasiet og universitet. Det er fedt at have et fag, bare fordi man synes, at det er interessant for en selv. Jeg vil mene, at man både kan tage et ophold i sit sabbatår, men det fungerer også rigtig godt som et afbræk fra universitet. Hvis man har brug for at lave noget andet eller få noget motivation tilbage.
Anne Sophie Lindinger – En spirende journalist
Jeg tog på højskole, fordi jeg gerne vil være journalist. Og så så jeg det prøveforberedende kursus i journalistik. Det var derfor jeg startede her. Vi har lært en masse om alle de forskellige dele af optagelsesprøven, hvilket jeg synes har rustet os rigtig godt. Vi får rig mulighed for både at træne den kreative del af prøven, men samtidig er vi alle sammen blevet meget bedre sprogligt og grammatisk. Vi har lært at skrive mere levende, i stedet for at skrive passivt og kedeligt. Og så er det positivt, at vores underviser er så relativt ung, at vi føler, at hun kan relatere sig til vores virkelighed.
Noget af det gode ved Hadsten Højskole er, at der udbydes så mange forskellige fag. Så vi har mulighed for at prøve lidt af det hele. Jeg har meget journalistik, men jeg har også rigtig mange kreative fag, fordi jeg gerne ville spille musik og lave noget mere kreativt, samtidig med at jeg dykkede ned journalistikken.
Jeg synes, jeg er blevet mere voksen af at være på højskole. Desuden har jeg lært en masse nye mennesker at kende og fået en helt andet form for venskaber med folk. Vi ser jo hinanden hver dag, som det sidste inden vi går i seng og som det første, når vi står op. Det synes jeg, er noget af det vigtigste for mig
Vi lever lidt i en lille boble på højskolen. Nogle gange glemmer man lidt, at der sker noget på den anden side. Første gang jeg tog hjem i en weekend, var det lidt et chok. Jeg havde næsten glemt, at verden går videre udenfor og folk lever deres almindelige liv, som de altid har gjort.
Christoffer Jørgensen – Drømmen om politiet
Den primære årsag til, at jeg startede på højskole var, at jeg gerne ville ind til politiet. Jeg havde trænet i forvejen, men jeg tænkte, at jeg kunne bygge yderligere ovenpå ved at tage på højskole. Og det synes jeg bestemt også, at jeg har gjort. Jeg kender en, der er i politiet nu, som kom ind til politiet efter at have været på Hadsten Højskole. Så jeg tænkte, at det var ret oplagt at forsøge det samme.
Det at møde Rigspolitiet og mærke, at de gerne vil engagere sig i os, har været fedt. Vi får et indblik i, hvordan de træner på politiskolen, og det kan vi så forsøge at efterligne selv. Samtidig er det fedt at mærke, at de gerne vil svare på alle vores spørgsmål, uanset hvad de drejer sig om. De har en indsigt, som man kun får af at have arbejdet i faget. Og så er det bare fedt at mærke, at de gerne vil os det godt og faktisk forsøger at hjælpe os til at klare prøverne så godt som muligt. Det har gjort, at jeg ikke er det mindste i tvivl om, at min fremtid ligger i politiet.
Ønsker du at blive klogere på politiets optagelsesprøve? Så læs mere om vores prøveforberedende kursus til politiskolen her.
Lyder Hadsten Højskole som noget for dig? Så bestil en brochure eller kom ud og se vores fantastiske skole med egne øjne. Og hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk
FIND DET
BESTIL BESØG
BESTIL BROCHURE
MELD DIG TIL